Veckobrev v.11

Hej!

Idag har vi varit på skolbio hela förmiddagen så här kommer ett veckobrev som barnen inte varit med och skrivit. Veckan har innehållit mycket som vanligt.

I No:n har vi arbetat med att förstå vattnets kretslopp. Vi har gjort ett experiment, sjungit, läst, skrivit och tittat på film om vattnets kretslopp. Barnen har varit mycket engagerade och jag tror att de flesta förstått. Fråga gärna lite hemma. Nya begrepp har varit avdunsta och kondensera, vilka vi har sett på riktigt i vårt experiment.

Taluppfattning har varit målet med matten, mycket viktigt för fortsatt matematikundervisning. Vi har arbetat med tallinjen upp till 100 och gjort olika hopp med start på olika tal, tex 3-skutt från 0, 5-skutt från 7 osv. Detta har vi tränat på tallinjer med utsatta tal och på tomma tallinjer. Avslutningen var att hoppa 10-skutt från olika tal, alltså inte bara från hela 10-tal, tex 23 till 33, 47 till 57. Vi har också hoppat baklänges vilket är viktigt för subtraktionen.

Veckans bokstav har varit Yy och många har fått jobba med att få ner lilla y under raden.  Vi har skrivit ord och meningar om djur i Språkskrinet. Måndagen avslutade vi med att se på ”Livet i bokstavslandet” om Yy.

Veckan har också innehållit idrott, musik och bokprat på biblioteket.

Trevlig helg!

Eva

Nästa vecka:

tisdag: lämna in läsläxan, NOMP-läxan ska vara gjord

Uppmärksamma ”Rocka sockorna” för den som vill

torsdag: brandövning


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Veckobrev v.11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *