Veckobrev v.16

Hej!
På måndag blir det studiebesök på Kusthotellet men ingen matsäck och inga ändrade tider. Vi fortsätter temat ”Vårt samhälle” några veckor till. Den här veckan har det handlat om demokrati och olika sätt att rösta. Vi har haft ett föräldrabesök och fler är inplanerade.
I matten har vi ägnat oss åt 10-talsövergångar i addition och subtraktion. Barnen är så duktiga både på att förklara hur de tänker och på att använda skriftliga räknemetoder. Idag har vi dramatiserat sagor i små grupper. En del har spelat upp och resten får göra det i nästa vecka. Vi har också tränat på att skriva recensioner.
På engelskan har vi lärt oss ord på möbler.  Glöm inte att det är idrott ute, på tisdag. På musiken var det karaoke, den som ville fick sjunga i mikrofonen.

Ha en skön helg i solen!
Anna, Olivia och Eva

Nicolina har fyllt år och vi blev bjudna på bullar av hennes mamma.

Nästa vecka, v.17
måndag: studiebesök
tisdag: idrott ute, läxorna ska vara gjorda
onsdag: läxorl delas ut, ska vara klara tisdag v.19, alltså har du två veckor på dig. Passa på att läsa en egen bok och träna huvudräkning på AG-utmaningarna på NOMP.
torsdag: vi städar ute tillsammans med fadderbarnen
fredag: ta med biblioteksböckerna. Vi sjunger vårsånger tillsammans på gården. Om du vill får du ta med dig en hatt att ha på dig.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *