Veckobrev v.17

Hej!

På idrotten gjorde vi Fia och boxning. Det var roligt. Fr.o.m. nästa vecka ska vi vara ute. (Se meddelande från Emma nedan.)

På No:n har vi pratat om blomman Zinnia och planterat frön.

Vi har en burk med fem stycken larver. Det finns mat i burken. Vi har gjort en bok där vi ska rita och skriva om vad som händer larverna.

.

Den här veckan har vi arbetat med trafiken i So:n. Vi har också pratat om regler som finns på olika ställen, tex hemma, i skolan, på fotbollsplanen. Vi har pratat om hur viktigt det är att ha reflexer så att man syns ordentligt. Vi har tittat på filmer om trafiken.

Vi jobbade med tvillingtalen (lika tal) på matten. Vi har lärt oss ett knep för att räkna ut ”nästan lika tal”. Så här gör man: 8+8=16 då är 8+7=15 och 8+9=17, alltså lär man sig tvillingarna och använder dem när man räknar ut ett nästan lika tal.

Vi har jobbat mer med klockan. En dag arbetade vi med NOMP på iPaden. Det var ett uppdrag som handlade om subtraktion.

Veckans bokstav har varit Zz. Vi har tränat på att skriva fint. Många har fått en S-bok där vi gör läskort och tränar att svara på frågor med hel mening, stor bokstav och punkt.

Idag på musiken gjorde vi fingertrummor och maraccas. Vi har gjort hattar på bilden som vi använde idag på hattparaden.

Trevlig helg önskar Ruffens 1:or, Anna, Linda och Eva

Här kommer en hälsning från Emma:

Nu är våren här och det är dags att förlägga idrottsundervisningen utomhus. Enligt läroplanen ska undervisning bedrivas i olika miljöer. Från och med vecka 18 räknar vi med att vara utomhus på idrotten fram till sommarlovet. Packa med långbyxor och långärmat. Det är bra mot kylan, men också mot fästingar och mygg om vi är i skogen. Tänk på att det kan vara kallt, speciellt på morgonen. Keps mot solen är också bra.

 

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *