Veckobrev v.3

Hej!

Den här veckan har det hänt mycket.

Vi har lekt och sjungit med Mamma Måd. Det var roligt och spännande. De roligaste sångerna var Give me 5, give me 10 och Kom kompis. Vi hade kompisband med ett hjärta som vi skickade runt. Vi fick säga vad vi hette och vad vi blev glada av. Sen fick vi hålla i en medalj och säga en komplimang till kompisen bredvid. Vi ritade och skrev om Mamma Måd.

På idrotten fick vi göra en danslek. Några var jägare och några var spioner. En dansade och de andra härmade. Man skulle lista ut vem som bestämde dansen. Vi gjorde en hinderbana också.

Veckans bokstav var Uu. Vi tittade på en film om olika ugglor och skrev en faktatext. Vi har tränat mycket på att skriva meningar med stor bokstav, punkt och mellanrum mellan orden. Vi såg Bokstavslandet om Nn och Uu i måndags.

På matten har vi jobbat med 10-talen upp till 100. Vi har också arbetat med talen mellan 10 och 20 och hur de är uppbyggda. Nya begrepp är 10-tal och ental. Idag har vi jobbat med diagram. En dag fick vi lägga Pentamino. Det var jättekul. Vi har gjort ett uppdrag på Nomp på iPaden som handlade om talen upp till 20.

Idag har Isabel haft musik med oss för Angelica var sjuk. Vi har haft frågesport om året och ritat i Konstnärsboken när Eva läste.

Nästa vecka börjar utvecklingssamtalen. Det är några få som inte har bokat tid än. Gör det på Doodle eller ta kontakt med mig. Lappen ni fick hem med frågor att prata om ska lämnas på måndag.

Det är bibliotek som vanligt på onsdag så ta med era böcker. Läxorna lämnas på tisdag och det är idrott på onsdag.

Trevlig helg!

Hälsningar från Eva och 1:orna

 


Prenumerera på nya blogginlägg

2 reaktion på “Veckobrev v.3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *