Veckobrev v.36

Hej!

På bilden gjorde vi en tavla med former. Vi använde kladdkrita. Sen målade vi över med gul vattenfärg och sen fick man ta rött eller blått. Efter det fick vi göra vad vi ville. På idrotten gjorde vi en lek som hette Bollväst. Efter det var det dansstopp. Ingen åkte ut på dansstopp. På musiken har vi fått berätta vilken musik vi tycker om och sen spelade Ann den musiken. Vi har spelat med marracas. På matten har vi gjort huvudräkningstest. Vi har räknat med miniräknare och tränat oss på att veta om våra svar är rimliga eller inte.

Vi har lärt oss fler begrepp på No:n och ritat kust och hav och ängen. Vi har skrivit faktameningar till. Vi fick en ny arbetsbok i No. Vi har arbetat mycket med svenskan i Diamantjakten. Vi har lärt oss om rubriker, vad sammansatta ord är för något och tränat på att skriva fint. Vi läser en stund varje dag och skriver recensioner.

På engelskan har vi arbetat med färgerna. Dianas barn var sjuka så Eva hade engelskan. Vi lyssnade på några sånger och målade en regnbåge för att träna på färgerna.

Hälsningar från klass 2:2

Vecka 37:
Tisdag 12/9: Ankarjoggen. Kom ombytt i springkläder. (Ingen dusch på skolan.) Tag gärna med en namnad vattenflaska.
Nomp-läxan ska vara klar.
Läsläxan lämnas in

Onsdag: Ny Nomp-läxa läggs ut. Ny läsläxa delas ut, kapitel 3 , ”Ett överraskande besök” och svara på frågorna med hel mening

Föräldramöte kl. 18.00-20.00. Välkomna!

Fredag 15/9: Ta med dina biblioteksböcker

Händer framöver:
21/9: Studiedag, men fritidshemmet är öppet. Glöm inte att man MÅSTE lämna in schema för fritidshemmet för den här dagen.
25/9: Apt för personalen, fritids stänger kl. 16.30.

Vecka 39, fredag 29/9 är det Mikkelsmäss och då kommer det serveras äppelmust på elevernas egna äpplen och/eller päron. Om ni har äpplen eller päron som ni vill lämna kan ni lämna dessa till köket senast 20 september.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *