Veckobrev v.43

Hej!

Den här veckan har vi använt mycket av både svenska och so-tid till att skriva faktatexter om Sverige. Vi har använt två strukturer, VÖL-schema och 6-fältare. VÖL har vi använt lite tidigare men 6-fältaren är ny för barnen.

6-fältaren är en sorts tankekarta som barnen har fyllt i efter att vi pratat, läst och sett på film om Sverige. De har arbetat två och två och idag har de skrivit faktatexten tillsammans på iPad.

 

 

Diana har varit sjuk den här veckan så jag hade engelskan i onsdags. Vi  pratade om orden till området ”School”, arbetade i boken och såg en film ”Pick a colour” om samma tema. Den filmen går att se på nätet på URSkola.

På matten har vi arbetat med Geometri och tränat på namnen på de geometrisk kropparna. Vi har också ritat dem i 3D, vilket var lätt för många men lite svårare för andra. Aktuella begrepp förutom kub, rätblock cylinder, prisma och pyramid är kant, hörn och sidoyta. Fråga gärna om dem hemma, så befäster barnen dem bättre.

I tisdags var det FN-dagen och vi hade gemensam samling med hela skolan. Vi sjöng tillsammans och några barn läste och några barn sjöng solo, bl.a. Nicolina i vår klass.

Jag har skickat hem ett läsbingo istället för läxor.
Nu ska vi titta på film och äta popcorn!

Ha ett riktigt bra höstlov!
Vänliga hälsningar Eva

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *