Veckobrev v. 46

Hej!

Den här veckan är det barnboksvecka och i torsdags var det nationella läsdagen. Vi läste boken på bilden och såg filmen.

Vi har haft besök av författaren Thomas Halling och det var mycket uppskattat av alla barn. Vi har läst flera av hans böcker de senaste veckorna. Många blev intresserade av hans nya bok som kommer ut i augusti. Det ska vara en spännande och läskig bok.

Väskan med böckerna som Thomas Halling hade med sig.

Thomas Halling berättar om sina böcker för alla barn i 2:an och 3:an, ca 120 st.

Vi har börjat med multiplikation och tränat med hjälp av tärningar.

I svenskan har vi utvecklat vårt skrivande genom att göra meningarna längre och mer innehållsrika. Nästa vecka ska vi skriva en berättelse.

I  So:n har vi börjat ett nytt område som handlar om religioner; kristendom, judendom och islam. Det är ett spännande område som ger upphov till många samtal.

Vi har börjat med samtal i smågrupper igen för att fånga upp lite av vad som händer mellan barnen på raster och på fritids. Den här gången har vi tjej-och killgrupper. Barnen är jättebra på att prata om hur det känns och också att berätta om vad de tycker är jobbigt eller vad de själva har gjort tokigt. Det kändes bra med de överenskommelser vi gjorde i de båda grupperna. Vi fortsätter nästa vecka.

Barnen i klassen är i full gång med att läsa bilderbok för fadderbarnen. Idag har två grupper varit hos fadderbarnen och läst. På fredag blir det två nya grupper. Gisela och Johanna hälsar att barnen är jätteduktiga när de läser.

Nästa vecka är en vanlig vecka med läxor som ska vara klara på tisdag och idrottskläder som ska finnas med.  Ny läxa blir det på onsdag; läsläxa kap 10, ”Astas fantastiska idé” och NOMP-läxa. Om någon har undrat om den frivilliga engelskaläxan så fick jag den av Diana och missade att jag skulle dela den på mitten. Så kan det bli ibland…

Trevlig helg!
Fröknar och barn i 2:2

 


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Veckobrev v. 46

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *