Veckobrev v.48

Hej alla föräldrar!

Varje morgon tänder vi adventsljusstaken och läser en bok som heter ”Djuren i stallet”. Vi sätter upp ett djur efter varje kapitel.

På No:n har vi arbetat vidare med material och återvinning. Vi gjorde ett experiment där vi sorterade vätskor. Länkar finns att titta på här nedanför. Vi har också jämfört vilka material man hade i olika tidsåldrar.

 

Veckans bokstav är Ää. Vi har skrivit berättelser som handlar om ”Dörren” som vi målade på bilden i förra veckan. Vi ska läsa dem för F-klassen. Vi har tränat på att skriva meningar med stor bokstav, punkt och mellanrum.

På matten har vi tränat dubbelt och hälften. Träna gärna lite hemma på detta. Vi såg ett avsnitt av Mattelandet om dubbelt och hälften. Vi har jobbat med räknesagor.  I tisdags gjorde vi ”Kul med matte” i matteboken. Vi diskuterade vad som skulle bort i Lattjo Laban-lådorna. Vi räknade också hur många klossar det finns i 3D figurer.

På bilden ska vi göra ljuslyktor av våra glasburkar. På idrotten hade vi vikarie och gjorde nya övningar med badminton och pingis. På musiken övade vi sånger till julavslutningen.

Till sist lite information om Luciafirandet på tisdag 13 december. Vi samlas kl 17 vid huvudentrén. Barnen kommer färdigklädda till det de vill vara, stjärngossar, lucior, tärnor, tomtar eller pepparkaksgubbar. Tänk på att ha varma kläder under. Efter luciauppträdandet bjuds det på pepparkakor på skolgården. Dryck och egen fika medtages om man vill. Kvällen avslutas när ni själva önskar.

Hälsningar från Ruffen 1:2


Prenumerera på nya blogginlägg

4 reaktion på “Veckobrev v.48

  1. Tack för era kommentarer!
    Det är en mycket positiv klass som alltid är intresserad och vill lära sig mer. Jättekul!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *