Veckobrev v.50

Hej!

Vi började veckan med att vår fadderklass 3:2 kom till oss och vi läste för varandra.

På matten har vi jobbat med talet 9 och olika talfamiljer. Vi har nästan gjort färdigt matteboken. På fredagen gjorde vi julsudoku och kluringrutor.

Veckans bokstav har varit Åå. Vi har skrivit faktatext om åkersorken. Vi har tränat på att skriva fint, tänkt på alla staplar som ska vara höga och om det är någon bokstav som ska vara under raden. Vi har gjort julkorsord och julrebusar. I tankeboken har vi skrivit om det vi tycker är bäst med julen.

På SO:n har vi tittat på film om Nisse. Vi har lärt oss om olika jultraditioner. Vi har klippt och klistrat julbilder. Sen skrev vi faktameningar till bilder.

På idrotten dansade vi runt bocken. Sen gjorde vi julmotionslekar.

På musiken ska vi titta på en liten julvideo och öva på de två låtar vi ska sjunga på avslutningen. På  bilden gjorde vi bilder med salt och vattenfärg. Sen satte vi en stjärna ovanpå.

Den 13:e hade vi ett fint Luciafirande. Det var spännande och kul. Vi fick fika, pepparkaka och clementin efteråt.

Nästa vecka är det ingen idrott och vi går inte till biblioteket. Gå gärna dit och lämna och låna själva. Barnen får med sig en frivillig läxa hem idag som handlar om läsning. Extra viktigt för de som är i början av sin läsutveckling att jullovet inte blir helt utan lästräning. Vill man inte göra den frivilliga läxan så läs ändå vid något tillfälle på lovet.

En riktigt skön julledighet önskar jag er allihop!

/Eva

 


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *