Veckobrev v.6

Hej!

Den här veckan har vi spelat innebandy på idrotten. Vi fick ha fri lek efteråt.

På SO:n har vi avslutat arbetet om hur djuren har det på vintern. Vi har sett film och fått kryssa i rätt ruta om djuren flyttar, ligger i dvala eller får tjockare päls på vintern.

Vi har svarat på frågorna som vi gjorde till våra bilder om året,

På svenskan har vi jobbat i Tankeboken och skrivit om vår bästa årstid. Veckans bokstav är Pp. Vi har bildat ord som börjar på sp, pl och pr. Några har gjort korsord, andra har skrivit berättelser eller lagt Lycko. Vi har läst en text och pratat i grupper om frågor som handlar om vad man kan läsa mellan raderna. Vi tog ”reportern” till hjälp med frågorna. Detta ska vi träna mycket på framöver.

Vi har lagt stenar i fåror så som de gjorde förr, för att lära oss vad de är värda, 10-tal eller ental. Vi har jobbat med 100-rutan och satt upp en ny tallinje, 0-100.

Vi har jobbat med miniräknaren för att kontrollera uppgifter.

På musiken har vi lyssnat på musik från olika länder. Vi fick lyssna och sedan ställa oss vid en bild från det landet vi trodde musiken kom ifrån.

Vi har varit hos f-klassen vid några tillfällen i höstas och läst för dem. I torsdags var det vår tur att komma in till dem och se på deras föreställning. De hade skrivit en saga tillsammans som de spelade upp som en teater för oss. Vi tyckte att de var jätteduktiga.

Som avslutning på veckan såg vi ”Livet i Mattelandet” om större än och mindre än. Det ska vi arbeta med nästa vecka så ni som har varit borta får gärna titta på avsnittet i helgen.

Ha en skön helg!

Hälsningar från alla Ruffen 1:2


Prenumerera på nya blogginlägg

En reaktion på “Veckobrev v.6

  1. Härligt att läsa om vad som händer under veckorna!!! Så mycket intressant, lärorikt och roligt innehåll våra elever får ta del av!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *