Veckobrev v.7

Hej!

I morgon är det lov.

Idag har vi gjort ”kul med matte” i slutet av kapitel 7. Vi har tränat på att jämföra tal och lärt oss tecknen  > och <. Vi har tränat på olika saker i matten på iPad, t.ex. talkamrater, räkna pengar, multiplikation. Vi har fortsatt att jobba med 10-tal och ental.

Den här veckan har vi haft teknik och pratat om teknik som finns omkring oss i vardagen. Vi har lärt oss om hur olika saker funkar, t.ex. lås, dammsugare, symaskin, toalett, handfat, micro och tvättmaskin genom att se på Evas Superkoll. På eftermiddagen konstruerade vi saker med ärtor och tandpetare. (Bildspelet blev väldigt långt, 20 bilder, för det var många stolta konstruktörer.)

Vi har jobbat med en ny bokstav, Öö. Vi har pratat om substantiv, en och flera och hur ändelsen ändrar sig –ar, -or. Vi har skrivit en faktatext om ödlan.

På idrotten använde vi innebandyklubba och boll i en hinderbana. Vi spelade en cup på slutet. Uppvärmningen var ”kramtagen”.

På bilden gjorde vi Alla hjärtansdag kort.

Från Eva:

De sista veckorna har vi arbetat mycket med att skriva meningar; att använda stor bokstav, punkt och mellanrum mellan orden. Påminn gärna era barn om att skriva hela meningar i läsläxan. Stavningen är inte så viktig än, men svara förstås om barnen frågar hur ett ord ska stavas.

Idag var det sista dagen Angelica arbetade i klassen. Hon ska arbeta kvar på Ankarskolan men på Flexen. Barnen hade gjort en bok med bilder och små brev som vi gav henne. Istället kommer Anna att vara resurs i klassen på fredagar, så det känns tryggt och bra.

Veckorna efter sportlovet  kommer det att vara mycket som händer, se nedan. Kom speciellt ihåg skridskodagen tisdagen den 28 februari. Har ni inte anmält att ni vill ha mat från skolan så kom ihåg matsäck. Finns separat blogginlägg om detta.

28 februari: F-1 åker till Varbergs Ishall.

7 mars: teater ”Forever Alone”

10 mars: Studiedag. Fritids har stängt.

17 mars: Skolbio. Vi ska se ”Siv sover vilse”.

Jag önskar er alla ett skönt lov så att vi ses friska om en vecka.

Hälsningar Eva

 

 

 


Prenumerera på nya blogginlägg

2 reaktion på “Veckobrev v.7

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *