Veckobrev v.9

Hej!

På tisdagen var vi i ishallen och åkte skridskor. Det var kul att åka och leka. Vi spelade ishockey och lekte ”En, två, tre, stjärna”.

På matten arbetar vi med att mäta och uppskatta längder. Vi använder många olika saker att mäta med tex pinnar, stickor och sugrör. Vi har också mätt med linjal och måttband.

Vi mäter med stickor och sugrör.

Vi mäter med pinnar.

 

 

 

 

 

 

 

Veckans bokstav har varit Ff. Vi har sett på film om fåglar och skrivit om fåglar. Vi har skrivit stödord i Språkskrinet. Sen skrev vi berättelser på iPaden tillsammans med en kompis.

På NO:n har vi börjat med ett nytt område som handlar om vatten. Vi började med att samla ord som vi tänkte på. Vi fick 60 ord! Vi fick känna på ett isägg som Eva hade gjort. Sen fick vi tre frågor som vi skulle ställa hypoteser om:

1 Hur lång tid tar det för ägget att smälta?

2 Tror du att allt vattnet får plats i skålen när ägget har smält?

3 Flyter ägget i vatten?

Vi fick en enkrona och sen gissade vi, ställde hypoteser om, hur många droppar som fick plats. Vi använde en pipett när vi droppade. Vi fick testa på en 5-krona. Efter det ritade vi och skrev i No-boken.

På idrotten gjorde vi uppvärmning och sen gjorde vi en lek som hette ”Mellotagen”. Vi gjorde kinesiska muren också.

Kom ihåg vecka v.10:

tisdag: lämna in läsläxan,

Ma-läxan på Nomp, 7 mars, ska vara gjord.

onsdag: idrottskläder och handduk

fredag: studiedag, skola och fritids är stängt

Trevlig helg!

önskar alla barn, Anna, Linda och Eva

Information från skolan: Vi kommer att få nya grannar. Daglig verksamhet flyttar in i gamla Ankarskolans lokaler i mitten av mars. Vi kommer att prata med barnen och förbereda dem genom att läsa böcker och se några filmer. Vill ni veta mer finns det information på Ankarskolans hemsida.

Just nu rekryterar Ankarskolan en ny rektor till skolan men det kommer inte att påverka ert barn, Christina Edberg kommer fortfarande vara rektor för f-klass och Johanna Rydell kommer fortfarande vara vikarierande rektor för år 1-3 och fritidshemmen.


Prenumerera på nya blogginlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *